SONAX Uygulama merkezlerimizde yapılan gerçek boya koruma işlemi dört ayrı aşamadan oluşur.
İlk aşamada SONAX Otomobil Yıkama uygulaması yapılan araca sonrasında, boya yüzeyine yapışan ve su ile gitmeyen( zift-katran, ağaç reçineleri, endüstriyel ve kimyasal tozlar (demir ve diğer metal tozları, kireçli su lekeleri ve partiküller) ile yabancı boya maddeleri gibi ) inatçı kir ve lekeler, Sonax’ın lekelerin niteliğine göre geliştirdiği ürünler sayesinde, boya ve vernik yüzeyine zarar vermeden mükemmel temizlenir.
Aracın boya ve vernik yüzeyinde dış etkenler, yanlış yıkama ile pasta cila uygulamaları vb. nedenlerle çizikler, harelenmeler ve boya deformasyonları oluşur. Bu çizikler, ışığı kırdığı için boya yüzeyini matlaştırır.
İkinci aşama olarak, çizikler, harelenmeler ve boya deformasyonu aracın boyasına ve çiziklerin derinliklerine göre SONAX Alman ürün mühendislerinin çiziklerin niteliğine göre geliştirdiği Nano teknolojik ürünler ve uygulama tekniği ile profesyonel ustaları sayesinde boya ve verniğe zarar vermeden giderilir.
Üçüncü aşamada ise yüzeyi tüm yabancı maddelerden temizlenen çizikleri giderilen boya yüzeyi önce SONAX’IN kontrol spreyi ile hare ve çizik yönünden kontrol edilir. Emin olunduktan sonra SONAX’IN bu iş için geliştirdiği Nano boya parlatma cilaları ile mükemmel parlatılır, ilk günkü gibi göz kamaştırıcı parlaklığına kavuşturulur. Yeni nesil cilaların silikonsuz yapısıyla hareler kesin olarak giderilir
Son olarak yüzeyi yabancı maddelerden temizlenen, çizikleri giderilen göz kamaştırıcı parlaklığa kavuşturulan boya yüzeyinin parlak görünümünün uzun süreli kalmasını sağlamak ve dış etkenlere karşı korumak için, 4. Aşama olarak boya koruma işlemi uygulanır.
Sonax ta her bir boya koruma hizmetinin kendi ürünü mevcut olup boya koruma hizmeti bu ürünün adına göre tanımlanmıştır.
Boya koruma ürününün, sağladığı koruma sürelerine göre Sonax boya koruma hizmetleri 3 tiptir.
Sonax ta boya koruma hizmetinde kullanılan her üç ürün tıpkı aracın orijinal verniği gibi sıvı vernik esaslıdır. Koruma ürünleri ‘’Lack ‘’ şeffaf vernik olarak üretilmekte ve tanımlanmaktadır. Dolayısıyla tıpkı aracın orijinal verniği gibi yüzeye sürüldüğünde oksidasyona uğrayarak yüzeyin dokusuna nüfus eder. Bu yapı boya yüzeyinde ser aynı zamanda esnek bir tabakayla boya yüzeyine tutunur.
Sahada uygulanan boya koruma hizmeti olarak tanımlanan, hizmetlerde kullanılan ürünlerin büyük kısmı Lack (Vernik ) değil Wax ( Cila ) ‘dır
Waxlar büyük tane çaplarına sahip olup , boya yüzeyine nüfuz etmez ve boya yüzeyine yapışarak tutunur. Uzun süreli koruma sağlamaz, bu nedenle aracınıza boya koruma hizmeti alacaksanız, koruma ürününün içeriğinin lack (vernik ) olup olmadığını sorgulamanız ve ürünü incelemeniz çok önemlidir.